FAQ

Carnet

El Carnet d’usuari és el document que t’identifica com a usuari de la biblioteca i que et permet fer ús tant dels nostres serveis com dels serveis que ofereixen la resta de biblioteques incloses en el Catàleg Col·lectiu de la Lectura Pública. Per tant, també pots utilitzar els serveis de la nostra biblioteca si tens el carnet de qualsevol altra biblioteca inclosa en aquest catàleg.

És gratuït i té una validesa de cinc anys. És personal i intransferible, per tant, recorda que et podem demanar que t‘acreditis amb el DNI en el moment d’utilitzar-lo.

Cal que vinguis a la biblioteca, presentis qualsevol dels següents documents: DNI, NIE, passaport o carnet de conduir; i omplis una sol·licitud. En pocs minuts, tindràs el carnet a les teves mans.

Si tens menys de 13 anys, la sol·licitud del carnet l’hauran de signar els teus pares o tutors legals.

Sí. Cal que et donis d‘alta al nostre catàleg Argus i, per fer-ho, només necessites tenir el carnet d‘alguna de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

Amb això ja podràs crear el teu perfil personal per a:

Préstec

Et pots endur en préstec durant 30 dies un màxim de 30 documents, distribuïts de la següent manera: 15 llibres, 5 revistes, 5 àudios i 5 vídeos.

És imprescindible presentar el Carnet d’usuari o el DNI per poder realitzar el préstec.

Has de retornar els documents als taulells de préstec abans de la data de venciment. També els pots tornar, qualsevol dia i a qualsevol hora, a la bústia de devolucions instal·lada a l’exterior de la biblioteca.

Per a retornar documents, no cal que portis el carnet.

Pots renovar fins a 2 vegades els documents que tinguis en préstec sempre que cap altre usuari l’hagi reservat i no hagi expirat la data de retorn.

El sistema informàtic aplicarà automàticament una penalització d’1 punt per document i dia de retard a partir de la data de venciment del préstec. Per cada 60 punts acumulats s’aplicarà una suspensió temporal del servei de préstec de totes les biblioteques públiques.

I tant que sí. Pots reservar fins a 5 documents que estiguin en préstec de forma presencial, per correu electrònic a info@bibliotecamollerussa.cat, per telèfon al 973712248, enviant un WhatsApp al 637442206. Quan els documents arribin a la biblioteca ens posarem en contacte amb tu.

Si durant 5 dies no passes a recollir el material, la reserva s’anul·larà automàticament.

Ésclar. Contacta amb nosaltres per correu electrònic a info@bibliotecamollerussa.cat, per telèfon al 973712248, enviant un WhatsApp al 637442206  o bé fes la teva sol·licitud al taulell. Quan els documents arribin a la biblioteca ens posarem en contacte amb tu.

Si durant 5 dies no passes a recollir el material, retornarem el material a la biblioteca que ens l‘ha deixat.

L‘hauràs de restituir per un altre exemplar, o si està exhaurit, lliurar-nos el seu valor que es determina, en el cas dels llibres per la Base de Dades de l’ISBN i, en el cas d’altre material, segons les taxes que determini l’Ordenança Fiscal corresponent. Si el desperfecte no és en el document sinó a les caixes contenidores hauràs de reposar el material o abonar la taxa que determini l’Ordenança Fiscal.

Préstec de documents electrònics: llibres, revistes, pel·lícules i audiollibres

A través del servei eBiblio Catalunya, t’oferim préstec de continguts digitals si tens el carnet de les biblioteques públiques catalanes. 

T’oferim descàrrega de llibres electrònics, audiollibres i revistes i més de 2.000 títols de pel·lícules, curtmetratges i documentals.

Et pots connectar a eBiblio de diferents maneres, en funció del dispositiu que utilitzis:

  • en temps real (streaming), a través de qualsevol navegador (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent).
  • amb l’aplicació per a mòbils eBiblio Catalunya, disponible per iOS i Android.
  • mitjançant la descàrrega, per a ordinadors personals i lectors de llibres electrònics (e-readers) compatibles amb DRM d’Adobe.

Des d’aquí podeu consultar els requeriments tècnics necessaris.

Només el carnet d’usuari de biblioteques i connexió a internet. Tingues en compte que l‘adreça electrònica haurà de figurar obligatòriament entre les dades que hagis facilitat a la teva biblioteca en fer-te el carnet.

Un cop demanis un llibre electrònic en préstec, disposes de 21 dies per a llegir-lo.

Pots tenir 4 llibres en préstec al mateix temps. Pots renovar qualsevol llibre, sempre que ningú l‘hagi reservat, 3 dies abans que s‘acabi el termini de préstec. 

Pots fer dues reserves. Tingues en compte que cada llibre admet 3 persones en espera.

Si el que vols és veure una pel·lícula tingues en compte que es poden visionar fins a 8 documents mensuals (2 a la setmana) i que un cop sol·licitada la visualització, disposes de 72 hores per fer-ho, tants cops com es desitgi. Els audiovisuals seleccionats es poden consultar des del “meu compte.

Primer, consulta la llista de Preguntes freqüents de la pàgina eBiblio i, si no hi trobes la solució, pots adreçar-te a la teva biblioteca, o pots enviar la teva consulta a aquesta adreça electrònica e-biblio.cultura@gencat.cat.

Et recomanem també que consultis els apartats de Guia d’usuari i Vídeos que trobaràs a la pàgina d’Ajuda de la plataforma.

Serveis TIC

Només necessites el carnet de la biblioteca. Si tens menys de 13 anys, els teus pares o tutors legals hauran de signar una autorització.

Et recomanem que facis una reserva prèvia, si vols assegurar-te la disponibilitat dels ordinadors.

Adreça’t a qualsevol taulell i et facilitarem les teves claus d’accés.

Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers i persistents que ens permeten obtenir informació dels usuaris. Si continues navegant, considerem que acceptes la seva utilització. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca